Cauza universala a bolilor (IV)

Astazi, Natural Hygiene ne povesteste despre ultimele 2 etape ale bolii. Inainte insa, simt nevoia sa adaug urmatoarele: fiinta umana este o entitate extrem de complexa, iar cauza bolii, desi este doar una, este la fel de complexa (mai cu seama ca dieta e doar un aspect). De aceea, la sugestia unei prietene virtuale (multumesc, Ligia), mai jos o sa fac trimitere, prin cateva link-uri, catre alte articole mai vechi, care sper sa vina in sprijinul celor care vor sa aiba la indemana informatii practice pe tema “solutii pentru o viata mai buna.”

In lumea in care traim, poate fi chiar dificil sa ne ferim de tot ceea ce compune cauza bolii. Nu cred trebuie sa fim obsedati de toate aspectele ce ne pot imbolnavi (desi obsesia pentru a fi bine mi se pare de preferat, in  fata altor obsesii); frica de boala poate imbolnavi la fel de usor ca orice alt stres sau substanta straina corpului. Dar ce putem si ce trebuie sa facem toata viata este sa ne pastram curiozitatea si interesul in a ne cunoaste pe noi, ca fiinte, sa fim preocupati autentic de ceea ce putem face noi insine pentru a fi bine, sa facem o prioritate din a actiona intotdeauna in cunostinta de cauza (caci nu, nu suntem victime neajutorate!) si, in acelasi timp, dupa ce am facut ce e omeneste posibil, sa le lasam si in voia Domnului.

Orice idee noua despre care aflam trebuie privita ca o potentiala sansa de a invata ceva, poate de a experimenta, de a imbunatati ceva in viata noastra si oricat de extreme par principiile de viata a Natural Hygene (postul negru, hrana vie, cu accent pe consumul de fructe, miscare fizica sustinuta, recuperare si odihna suficienta, recunostinta fata de miracolul vietii), ele ne pot fi de mare folos in intelegerea asupra vietii, in general, si a organismului uman, in special.

Am mai spus ca nu cred ca e ceva sau cineva in lumea asta care sa detina adevarul absolut, pe nicio tema. Se prea poate ca nici Natural Hygiene sa nu faca exceptie. Dar ce mai cred este ca, daca in vremuri bune, cand nicio durere nu ne supara, am reusi sa aplicam macar jumatate din ce ne invata idelile Natural Hygiene, am putea castiga nu doar o altfel de intelegere asupra lumii in care traim si asupra propriei fiinte, dar am putea sa evitam suferinta. Iar atunci cand totusi viata ne incearca si ne confruntam cu o boala cronica, vom sti ca trebuie luate masuri drastice si ca schimbari importante sunt necesare, macar pana la vindecare.


Indurația, a sasea faza a bolii, consta in condensarea si intarirea unui tesut sau organ, ca urmare a unui proces inflamator cronic. De exemplu, cicatricea este o formă de induratie. Toxinele care amenință integritatea corporală sunt încapsulate într-un sac de țesut întărit. Acesta este un mod de a pune în carantină materialele toxice, adesea numite tumori. Induratia este diagnosticată drept cancer in nouăsprezece cazuri din douăzeci când, de fapt, nu este asa.

Indurația este ultima etapă în care organismul exercită un control inteligent. În cazul în care obiceiurile patogene, care au adus lucrurile în acest stadiu, sunt continuate, celulele organismului se revolta, devenind parazite si trăind din nutrienții pe care îi pot obține din lichidul limfatic, dar ele nu mai contribuie la bunastarea organismului. Codificarea genetică a acestor celule a fost modificată de toxine. Când celulele se modifica în acest mod, starea se numește cancer.

A saptea etapa a bolii este cancerul. Cancerul este ultima etapă a bolii și poate fi fatal, mai ales dacă sunt continuate cauzele care au determinat aparitia acestuia. Încetarea cauzelor și includerea practicilor sănătoase pot pune capat cancerului, pentru că doar astfel se poate revitaliza organismul, acesta putand chiar să distrugă celulele canceroase.

Desi celulele canceroase trăiesc într-un mediu ostil, ele pot prolifera, atât timp cât au disponibili nutrienți. Celulele canceroase pot fi considerate celule care au devenit independente și care au revenit la statutul de celule primitive, necontrolate, celule care trăiesc în întregime ca și protozoarele.

Oamenii se întreabă uneori când începe cancerul. Specialistii in Natural Hygiene spun că el poate începe cu prima răceală din copilărie. Prima criză de boala, pe care o suportă un bebeluș, poate declansa lanțul patologic care duce la cancer. Acest lanț evolutiv poate începe atunci, deoarece felul in care vietuim incalca in mod constant legile vieții, de la început până, la sfârșit.

Cateva masuri pentru prevenirea cancerului si opinia Natural Hygiene asupra acestor masuri 

Dr. Michael B. Shinkin, fost medic la Institutul Național al Cancerului, a formulat cateva masuri pentru prevenirea cancerului.

  1. Nu fuma
  2. Nu bea alcool
  3. Nu manca in exces
  4. Evita expunerea inutila la raze X
  5. Evita expunerea excesivă la soare
  6. Evita consumul inadecvat de medicamente
  7. La locul de muncă, evita sau minimizeaza contactul cu substante iritante

Aceste masuri au apărut în legătură cu un articol publicat in Los Angeles Times, cu titlul „Războiul împotriva cancerului face progrese lente”. „Deși 44% din bugetul Institutului Național al Cancerului se îndreaptă către cercetarea cancerului…până în prezent, după 50 de ani de război rece și 10 ani de război extrem de mediatizat, nu s-a făcut nicio incursiune majoră în rata totală a deceselor cauzate de cancer.” Atât decesele cauzate de cancer, cât și rata acestora sunt acum cele mai numeroase din istorie si continua sa creasca. 

Cancerul nu trebuie prevenit, ci trebuie prevenite cauzele ce duc la aparitia acestuia (substantele cancerigene).  Una din masurile enumerate mai sus are legătură cu expunerea la soare, dar expunerea la soare va  duce la cancer doar în ​​cazul in care corpul este deja toxic, deci starea avansata de toxemie, in care se gaseste corpul. trebuie invinuita, ci nu soarele, in mod direct. Soarele are o influență sănătoasă, nu este un factor patogen.

O alta masura se refera la consumul de alcool, dar atentionarea ar trebui sa se refere la orice bautura, cu exceptia apei pure si a sucurilor proaspete. Spre exemplu, oțetul este vărul primar al alcoolului și este cancerigen. La fel și ceaiurile de tot felul, cafeaua și orice alte băuturi calde.

Da, supraalimentarea va provoca cancer, dar pe langa alimentele la care se referă doctorul Shinkin, trebuie sa avem in vedere ca, chiar și atunci cand nu se consuma alimente in exces, o dieta care include grăsimi animale, grăsimi vegetale hidrogenate și / sau încălzite, alimente prăjite, toate pot conduce la cancer.

Un alt indemn folosit de doctorul Shinkin este sa se evite consumul inadecvat de medicamente. Trebuie insa să recunoaștem că, de fapt, orice consum de medicamente este inadecvat, deoarece toate medicamentele pot fi cancerigene.

Simplitatea prevenirii cancerului sta in faptul că acesta va aparea doar dacă este cauzat. Fie provocăm noi înșine cancerul, fie ne supunem organismul la surse care pot duce la cancer. Dacă ne propunem să lăsăm sa intre în corpul nostru doar acele elemente esențiale, care sustin o sănătate de fier, excludem automat tot ceea ce este anormal pentru corp. Putem fi ca niște copii mici, care evita si se opun la a ingera sau folosi medicamente, substanțe chimice ori alte lucruri străine organismului uman. Cu intelepciune ne putem pastra starea de bine.

Surse articol:

http://www.rawfoodexplained.com/the-nature-and-purpose-of-disease/toxemia-is-the-universal-cause-of-disease.html

Ten Commandments Of Cancer Prevention

PS. Nu, nu vreau sa spun ca oamenii nu trebuie sa mearga la doctor sau, in anumite situatii, sa nu ia medicamente; cred ca am evidentiat asta limpede in multe ocazii si nu e cazul sa reiau acest subiect si aici.

2 thoughts on “Cauza universala a bolilor (IV)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.