Cum ajutăm organismul să se detoxifice (dr. Robert Morse)

Ma doare sa vad (uneori, in mod direct) cat de putin ne cunoastem corpul si cat de putin suntem dispusi sa facem ca sa-l intelegem si sa-l respectam. Pe cat de tare ne chinuim mintea, de la o varsta frageda, pentru a gasi solutii sa ne aliniem cerintelor celorlalti, spre a fi acceptati si iubiti, la fel de tare abuzam de corpul nostru fizic, prin felul in care il tratam toata viata. De multe ori, inca de la nastere. Si uite-asa, pana ajungem la maturitate, suntem o rana deschisa: emotional si fizic.

Cata durere trebuie sa indure un om, ca sa inteleaga ca trebuie sa se opreasca? Multa durere, as spune. Nici spectrul finalului nu schimba prea tare situatia: “Mai bine mor, decat sa ma chinui.” Iar “chinul” nu se refera suferinta fizica sau la teama de moarte, ci la chinul de a manca sau de a gandi “altfel.”

Fiinta umana e singura specie de pe Pamantul asta frumos, care se transforma cu totul, de la nastere si pana la maturitate. Din fiinta perfecta, care este cand se naste, omul se metamorfozeaza, uneori in doar cativa ani, intr-o materie diforma, care a pierdut demult contactul cu Sine si cu Natura. Si desi durerea ne poate fi cel mai bun invatator, care ne poate preda cea mai profunda si mai autentica lectie a vietii, cei mai multi dintre noi nu sunt pregatiti sa o invete.

Stiu prea bine ca nu pot si nu trebuie sa ii schimb eu pe ceilalti. Doar pe mine…Of! De aceea, incerc sa accept toate cate vin…cu compasiune si cu intelegere pentru limitele noastre de oameni…

Il las pe doctorul Morse sa ne vorbeasca din experienta sa de patru decenii:

Specia umană este o specie alcalină. Hrana care creează aciditate provoacă inflamaţii şi congestii în organism, ducând astfel la instalarea unei stări anionice. Această reacţie va provoca aglutinarea substanţelor nutritive, a celulelor etc. şi va încuraja formarea lipidelor şi a oxalaţilor de orice tip. Astfel, substanţele nutritive devin inutilizabile la nivel celular, ceea ce va conduce la înfometarea celulelor.
Deoarece acidoza provoacă inflamaţii şi distruge celulele, organismul va începe să utilizeze steroizii, electroliţii, apa, lipidele (colesterolul) şi altele în combaterea acidităţii. Această stare va avea drept efect deshidratarea la nivel atât intracelular, cât şi extracelular.

Primul lucru care trebuie făcut este ca, în locul alimentelor generatoare de aciditate, să
consumaţi alimente care creează alcalinitate. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în principal fructe şi legume, va iniţia procesul de detoxificare şi de rehidratare a organismului. Dacă doriţi să acceleraţi procesul de purificare, fructele şi legumele trebuie consumate în stare crudă şi proaspete, adică nepreparate la foc şi neprelucrate industrial. Iar dacă v-aţi propus să faceţi o purificare de şi mai mare profunzime, ajungând până la nivel tisular şi celular, atunci dieta va fi compusă în exclusivitate din fructe naturale, crude şi proaspete, deoarece fructele conţin cea mai mare concentraţie de proprietăţi antioxidante şi astringente dintre toate alimentele.

IMG_1136

Zaharurile din fructe iniţiază un proces lent, dar efficient, de ardere, ceea ce va spori vitalitatea celulelor mult mai rapid decât orice alt tip de aliment şi cu un efort digestiv mult redus. Fructele au cea mai mare încărcătură electrică dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atât de mare, încât ea accelerează transferul neuronal şi funcţionarea sistemului endocrin.

LUAŢI-O ÎNCET

Deoarece este recunoscută eficienţa fructelor crude în procesul de detoxificare, este important de menţionat că, în prezenţa lor, poate surveni o detoxificare prea rapidă a organismului. Această situaţie poate conduce la manifestarea unor simptome extreme de curăţare. Am asistat la reacţii severe de tipul apariţiei unor abcese multiple în cavitatea bucală, tumefieri având aspectul unor tumori pe tot corpul, crăparea pielii prin care a început eliminarea de puroi, în unele cazuri chiar expectorarea unor formaţiuni tumorale. Aceste episoade s-au produs deoarece persoana respectivă a trecut brusc de la o dietă comună, formată din produse lactate, carne şi produse tratate chimic, forarte toxică, la o dietă extrem de pură şi purificatoare, formată din fructe crude şi proaspete.

Dieta compusă numai din fructe va produce o reacţie agresivă din partea toxinelor şi mucozităţilor din organism, ceea ce va determina apariţia unor efecte secundare evidente. Totuşi, dacă începeţi procesul de detoxificare adoptând în primele săptămâni o dietă compusă din fructe, dar şi din legume crude şi proaspete, procesul de purificare se va produce mai lent, fără a genera efecte secundare.

Una dintre cele mai eficiente metode de curăţare in profunzime a organismului este postul
cu apă. Cu toate acestea, nu recomand consumul exclusiv de apă în cazurile cronice sau degenerative, când pacientul dispune de rezerve energetice scăzute. Procesul de detoxificare nu este un proces întotdeauna plăcut. Cele mai complicate cazuri sunt cele în care un pacient suferind de cancer, HIV sau traumatisme ale măduvei spinării are un nivel de toxicitate extrem de ridicat în organism. Reţineţi, organismul va elimina tot ceea ce este
inutil, până într-acolo încât va elimina ţesuturile bolnave (ca unghiile) şi ţesutul muscular bolnav.

Toate aceste lucruri par înfricoşătoare, însă este mai bine să fiţi preveniţi despre ceea ce va face corpul pentru a se purifica. În încercarea sa de a scăpa de structurile bolnave, abile şi de toxine, organismul se poate autodistruge până la un nivel înspăimântător. Nu vă speriaţi însă; el are ştiinţa de a se regenera de o manieră minunată. Dacă vă arde casa, va trebui mai întâi să vă debarasaţi de materialele distruse de incendiu şi abia după aceea să începeţi reconstrucţia ei. Organismul va proceda în acelaşi mod. Majoritatea medicilor sunt înspăimântaţi de ideea de a trece prin aceste proces, în ciuda faptului că este vorba de un proces natural normal. Natura îi elimină întotdeauna pe cei slabi pentru a le face loc celor puternici. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celulelor.

De asemenea, dacă în organism s-au depozitat compuşi chimici toxici, în cursul procesului de curăţire pot apărea palpitaţii. Palpitaţiile apar rar, însă se pot produce. Reţineţi că în organism încep să se stocheze toxine încă de când suntem în pântecele mamei. Nu vă aşteptaţi să eliminaţi aceste toxine peste noapte. Totuşi, mărturisesc că am avut cazuri în care am asistat la dispariţia şi eliminarea de limfoame după patruzeci şi cinci de zile, a cancerului la stomac după cincizeci şi nouă de zile şi a diabetului în şaizeci de zile.

Organismul îşi va dezvolta propriul sistem de diaforeză (transpiraţie), mărind temperatura
întregului sistem cu scopul de a dilata, transpira şi ucide paraziţii. Vestea bună este că acest proces nu va fi de durată şi cu cât organismul se purifică mai bine în interior, cu atât va fi mai mică nevoia de intervenţie în purificare. În unele cazuri, sunt necesare unul, două sau trei cicluri de purificare pentru a depăşi practic orice formă de boală.

PENTRU RESTUL VIEŢII

Viaţa este un proces continuu de consum şi eliminare. Într-o manieră sau alta, detoxificarea se produce până la sfârşitul vieţii, mai ales dacă persoana respectivă va consuma fructe şi legume naturale, în stare crudă, în mod regulat. Organismul va continua de la sine să lucreze tot mai profund, cu scopul de a se auto-purifica şi de a restaura funcţionarea sa corectă. De la un moment dat, acest proces devine mai subtil. Nu îl veţi conştientiza, cu excepţia unor simptome ocazionale de eliminare de mucus, simptome tipice de răceală sau dureri de o formă sau alta.

Corpul omenesc este construit într-o manieră tulburătoare şi dispune de o inteligenţă uluitoare. Chiar dacă veţi fi învăţat tot ce se poate şti despre chimie, biochimie şi fizică, tot nu veţi reuşi să înţelegeţi prea multe despre organism şi mecanismele sale de funcţionare. Repetaţi-vă permanent următoarea întrebare: „Din ce cauză face organismul meu acest lucru?” Există o raţiune întemeiată în virtutea căreia organismul face un anumit lucru într-o situaţie specifică. Nu trebuie decât să ne familiarizăm cu limbajul corpului şi vom înţelege ce face şi motivul pentru care face acel lucru.

Observaţia directă şi bunul-simţ sau intuiţia transcend întotdeauna ştiinţa. Deşi ştiinţa s-a născut pe baza observaţiilor directe şi a bunului-simţ, la un moment dat ea şi-a pierdut imparţialitatea, lăsându-seinfluenţată de industrie şi de marile finanţe.

Pentru a descoperi adevăratele avantaje ale programului de vindecare pe cale naturală sau
metodelor de vindecare, puneţi-vă următoarea întrebare: „Cu ce mă poate ajuta să rezolv problema de sănătate pe care o am? Mă poate ajuta să îmi redobândesc vitalitatea, sănătatea şi longevitatea? Dar, mai ales, mă ajută să mă regăsesc şi să evoluez din punct de vedere spiritual?” Sănătatea încărcată de vibraţii pozitive, în care corpul fizic, emoţiile, mintea şi sufletul sunt puse în armonie,reprezintă spiritualitatea adevărată.

Naturopatia autentică este studiul naturii şi modului în care ea îşi susţine propria sănătate. După ce oamenii vor fi învăţat adevărurile fundamentale ale naturii, atunci vor fi şi ei capabili să îşi restaureze sănătatea. Detoxificarea este cheiţa de aur care deschide poarta către natură şi care face posibilă regenerarea şi redobândirea vitalităţii. Nu uitaţi însă, nu vă complicaţi!

(“Sa traim sanatos fara toxine.” Dr Robert Morse)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.