Pe Mimi Walter o citesc de multi ani. E o sursa continua de inspiratie. O admir pentru spiritul autodidact si pentru caldura cu care scrie articole, care nu vizeaza doar subiectul nutritie. Mimi face parte din categoria oamenilor care si-au luat destinul in maini, schimbandu-si, astfel, viata. Nu doar ca asa si-a recapatat sanatatea, dar are, dupa ani de alimentatie raw vegana, o profunda bucurie de viata si este plina de energie molipsitoare, ceea ce nu gasesti des in zilele astea, nici macar la adolescenti…
Despre doamna doctor Galina Schatalova, am citit acum un an si ceva si inca de atunci mi-am propus sa aflu mai multe, dar abia de curand am reusit sa reiau subiectul. Intr-o epoca in care oamenii se tem de carente, de efort de orice fel, de boala si de viata insasi, aceasta femeie a demonstrat ca nu ne cunoastem corpul mai deloc si ca, de cele mai multe ori, habar nu avem cum putem functiona la parametri optimi. Te invit sa citesti povestea Galinei, spusa de Mimi Walter, careia ii multumesc si pe aceasta cale pentru tot efotul depus in a ne impartasi din experientele si din lecturile, retetele si bucuria ei pentu tot si toate.
TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE CU HRANA NATURALĂ – DOAMNA GALINA SCHATALOVA
Doamna doctor Schatalova s-a născut pe 13 octombrie 1916 în Aşgabat; din 1932 şi-a început studiul la Facultatea de Medicină din Rostow, specializându-se în chirurgie. Din 1939 a fost înrolată ca medic militar şi trimisă pe front, iar după terminarea războiului a lucrat la Academia Sovietică de Ştiinţe. Din 1960 a preluat conducerea Direcţiei de Selecţie şi Calificare a Astronauţilor Sovietici de la Institutul de Cercetări Spaţiale din Moscova, iar din 1970 a început să lucreze ca medic independent. Între 1983 şi 1990 a făcut o serie de experimente, prin care a urmărit stabilirea necesarului zilnic de hrană pentru fiinţa umană. În acest scop, a condus mai multe expediţii-maraton prin deşerturile şi munţii Uniunii Sovietice, pe distanţe de sute de kilometri, în condiţiile asigurării numai unui necesar zilnic, minim de hrană.
La primul maraton din 1983, pe o distanţă de 500 de kilometri, li s-a asigurat participanţilor aflaţi sub conducerea doamnei Schatalova, o hrană cu un conţinut de numai 800 pâna la 1200 de calorii pe zi. Hrana consta din fructe uscate, legume, salate şi diferite plante verzi, lipii de secară, fasole fiartă, nuci şi miere şi, deşi temperaturile în deşert erau foarte ridicate pe timpul zilei, se consuma numai 1 litru de apă. Grupa condusă de doamna Schatalova s-a aflat sub controlul unei comisii medicale, iar datele astfel înregistrate au fost comparate permanent cu cele ale unei grupe de control (s-a efectuat un studiu dublu), formate din participanti, care se hrăneau absolut normal, aceştia primind o raţie zilnică de hrană cu un conţinut de 6000 calorii.
Membrii comisiei medicale şi-au exprimat încă din prima seară dinaintea startului, temerile referitoare la pericolele care îi aşteaptă pe membrii grupei Schatalova, dacă nu li se va da carne, brânza şi sare, încercând sa o faca să renunţe la planurile ei. Dar aşa cum povesteşte doamna Schatalova, încă din a doua seara, s-a schimbat total atmosfera în tabăra expediţiei, membrii comisiei fiind nevoiţi, ca urmare a datelor concrete consemnate, să-şi revizuiasca din temelii părerile. Membrii grupei de control ajunseseră la finalul expediţiei epuizaţi şi pierduseră greutate corporală, în ciuda hranei foarte consistente pe care o primiseră, iar membrii grupei Schatalova erau foarte vioi si bine dispuşi, activi şi nu pierduseră deloc greutate corporala.
În anii următori, doamna Schatalova a condus mai multe astfel de expediţii, scăzând în final conţinutul caloric al hranei administrate participanţilor, ce trăiau deja de mai mult timp după metoda dezvoltată de ea, până la numai 600 de calorii pe zi, la ultima expediţie pe care a condus-o prin deşertul Karakum (Asia Centrală), pe o distanţă de 500 de kilometri, distanţă ce a fost parcursă in numai 16 zile, la temperaturi de peste 50°C; doamna Schatalova avea deja 75 de ani, iar între participanţi se mai aflau şi 7 foşti pacienţi ai ei, care se vindecaseră prin metoda Schatalova de cancer şi care erau acum capabili de o astfel de performanţă fizică!
În toţi aceşti ani, doamna Schatalova a dezvoltat pe baza datelor adunate de ea, o metoda de vindecare şi de reîntinerire, numită de ea sistemul de însănătoşire naturală, acest sistem fiind bazat pe trei coloane: sănătate fizică, psihică şi sufletească.
Bazându-se pe studiile mai multor oameni de ştiinţă, dr. Schatalova afirma că durata medie de viaţă a omului ar fi de minim 120 de ani (la toate animalele exista un raport între perioada de ajungere la maturitate şi durata medie de viaţă de 1/7 până la 1/17), iar faptul că în realitate oamenii trăiesc mult mai puţin, în medie doar 60-70 de ani, se datorează ignorării legilor naturii. Dr. Schatalova a ajuns, după studiile şi experimentele efectuate pe parcursul a mai multor decenii, la concluzia că teoria caloriilor, conform căreia un om ar avea nevoie de o hrană cu un conţinut de 1200-1700 calorii pe zi, ar fi complet falsă; în urma calculelor proprii, doamna Schatalova a stabilit acest necesar zilnic la numai 250-400 de calorii.
Regimul alimentar recomandat şi practicat de doamna Schatalova este adaptat la anotimpuri şi conţine alimente cât mai naturale şi cât mai puţin prelucrate termic şi mecanic, recomandă renunţarea totală la carne, la produsele lactate, la prăjeli, chiar şi la pâine (deoarece temperaturile de coacere sunt prea mari), pâinea fiind înlocuită cu terciuri de cereale şi seminţe, mai ales iarna. Vara se pune accentul pe legumele şi fructele proaspete de sezon, primavara pe buruienile proaspăt rasărite, se consumă numai uleiuri nerafinate presate la rece, se usucă din bogăţia verii fructe şi legume pentru iarnă, se recomandă să nu se depăşească în nici un caz la gătit temperatura de 100°C. Nu se consuma nici cafea, nici alcool, nici sare si se renunţă în totalitate la alimentele produse industrial şi la legumele şi fructele stropite cu îngraşăminte chimice.
Sistemul de însănătoşire naturală cuprinde şi exerciţii fizice şi de respiraţie, precum şi exerciţii spirituale de curăţire şi purificare a sufletului.
Doamnei Schatalova i-au fost puse la dispoziţie de către statul sovietic toate mijloacele necesare cercetărilor sale si i-au fost încredinţaţi, pe lânga astronauţii sovietici, şi mari sportivi, cum ar fi campioanele internaţionale Anna Charitovna şi Raissa Smechnova; a avut şansa să acumuleze, astfel, o experienţă inestimabilă.
Pana la moartea ei, la 95 de ani, doamna Schatalova a sustinut seminare, în ciuda vârstei înaintate, cu mare ascuţime intelectuală şi vioiciune fizică, în toata Europa, nu numai la Moscova.
Jogging, in zapada
Din pacate, din cauza drepturilor de autor, nu pot sa incep sa va prezint aici retete sau sa traduc din cartile scrise de doamna Schatalova (nu se gaseste niciun editor dornic sa le tipareasca in cele din urma si in limba romana??), dar am sa fac, pe scurt, un mic rezumat al catorva reguli de baza, recomandate de domnia sa, a caror respectare va va aduce, cu siguranta, o imbunatatire semnificativa a sanatatii si a calitatii vietii.
1. Nu se prajeste absolut nimic, totul se mananca crud sau se fierbe, uleiul se adauga in mancarea fiarta, dupa ce s-a stins focul si mancarea s-a racit putin. Nu se consuma paine, aceasta se inlocuieste cu terciurile din cereale.
2. Nu se face mai multa mancare decat se poate consuma la o masa; daca cumva ramane ceva, aceasta mancare se va consuma mai tarziu (dar numai in ziua respectiva) rece, neincalzita (exact asa procedeaza si populatia hunza).
3. Nu este permisa neglijarea miscarii fizice, doamna Schatalova fiind adepta convinsa a efectelor benefice ale metodelor de intarire a organismului (sauna, spalat cu apa rece si zapada, etc. – fotografia de mai sus, demonstreaza cel mai bine aceste principii), chiar si pentru batrani si pentru bolnavi (pentru cei gravi bolnavi, exista alte reguli individuale), este necesar un minim de miscare zilnica.
4. Se consuma IN FIECARE ZI usturoi! Pentru obtinerea unui ulei aromatic deosebit de gustos, se pun intr-o sticla cu ulei nerafinat, extras la rece si cativa catei de usturoi. 5. Doamna Schatalova recomanda consumul zilnic de alge, pentru a minimaliza astfel efectele poluarii, de care suntem cu totii foarte afectati (inclusiv poluarea radioactiva!). 6. Se mananca o data, de cel mult doua ori pe zi. Nu se mananca permanent, intre mese. Iar despre cantitatea zilnica de mancare si aportul caloric, este cred deja foarte clar, care este directia recomandata de doamna Schatalova, nu-i asa??? De multe ori, nu conteaza atat de mult CE mancam, cat mai ales CAT mancam!!!
Cartile in limba germana ale doamnei Galina Schatalova le puteti cumpara AICI, iar AICI puteti gasi chiar o editie a unei carti in limba engleza.
Mi-a placut mult comentariul unui cititor, care a postat pe blogul Hrana Vie, unde scrie Mimi, si care spune tot: “Galina Şatalova a arătat cel mai bine că, în prezent, condiţia noastră biologică este una de îmbuibaţi, că normele alimentare “ştiinţifice” ne duc la pierzanie, la fel ca bucătăria tradiţională gratulată lacrimogen cu expresia: “ca la mama acasă”. Şatalova a conceput alimentaţia cosmonauţilor sovietici, făra problema alimentaţiei cosmonauţilor americani: obezitatea. Aceasta femeie, care la 75 de ani a traversat pe jos deşertul Kara-Kum, cel mai odios deşert, in fruntea unei echipe de tineri maratonişti, avand o dieta vegetariana de 800-1200 kcal/zi, in loc de 6000, cat prevede “stiinta”, a aratat ca ne despart 5000 de kcal/zi de adevarul naturaletii noastre. O diferenta impusa de abundenta, de lene, de iubire de sine, de ingaduinta si prea des, de nesimtire. Galina Şatalova a trait in conformitate cu Natura, dandu-ne un exemplu de excelenta in sanatate si cumpatare “.
In cinstea doamnei doctor Galina Schatalova, azi am executat dansul imunitatii, cu Catalin. 🙂
Later edit: pentru ca am primit multe critici, pentru faptul ca “promovez diete periculoase”, simt nevoia sa adaug ca, dincolo de “conditiile de laborator” expuse in articolul despre doamna doctor Schalatova, oamenii ar trebui sa ramana cu faptul ca alegerea atenta a surselor din care ne luam caloriile este mai importanta decat numarul lor si ca, orice schimbare are nevoie de adaptare fizica si mentala. Desigur ca nu mai e nevoie sa spun ca fiecare e bine sa cantareasca cu mare atentie in ce alege sa creada, ce alege sa urmeze si sa se documenteze serios, fara sa lase acest aspect pe seama altora.
Latest edit: imi place cand oamenii comenteaza si isi spun opinia. Dar ca totul sa nu fie, totusi, o pierdere de timp (caci la asta cred ca se ajunge, cand oamenii scot din context un cuvant sau o situatie), m-am gandit sa postez mai jos doar 2 din ultimele comentarii la acest articol, primite pe facebook si raspunsul meu.
Iulian GrigoreLioara nu crezi ca hemoglobina 6 poate insemna carenta de fier din cauza dezechilibru alimentar? Ti-ai pus viata in pericol cazand in doua extreme: alimentatie vegana cu calorii putine si efort fizic indelungat. Sigur putem sa plonjam aici intr-o discutie interminabila despre diete, dar este de notorietate faptul ca dieta care exclude carnea, are tendinta de a lipsi organismul de cativa aminoacizi esentiali, precum si minerale, mai ales fier, esential in sport si mai ales in alergare. Cat despre rezultatul tau, de 3 ore pe semi este bun pentru grupul tau de prieteni si cititori ai blogului, si e bine ca promovezi miscarea, dar atentie la ce promovezi pe partea de alimentatie. Nu transformati alimentatia in religie. Nu moare nimeni daca din cand in cand mai mananca niste carne de calitate gatita bine. Ca peste tot, excesele dauneaza. De acord ca trebuie mai putina carne, de acord fara mezeluri, de acord fara prajeli. Iti dau un exemplu. Cine mananca mai sanatos? un vegetarian care mananca chipsuri vegetale, margarina pe paine, cartofi prajiti, sau un omivor care mananca un rasol de vita cu cartofi copti? Daca mergem mai sus la cele doua modele alese de tine, Andrei si Rich, e bine ca si ei promoveaza miscarea si un stil de viata sanatos, dar nu sunt nici pe departe varful in ceea ce fac. De exemplu Killian Jornet, un adevarat lider in ultraalergare montana, model ca si rezultate sportive pentru majoritatea celor din acest grup, recunoaste in majoritatea interviurilor ca mananca pizza si nutella, fiind mancarurile lui favorite. Asta inseamna ca noi toti mancam pizza? Nu. Cheia este echilibrul si adaptarea la scopurile proprii. Luati ce e mai bun si ce vi se potriveste de la fiecare. Apropo de Rich, e draguta poza aia care apare peste tot, dar hai sa ne uitam si la una foarte recenta, si anume de azi, de la antrenament: https://dgtzuqphqg23d.cloudfront.net/QdWWGStk9knVTdR5utbC… Parca nu mai este idealul ala nu?
Lioara ClementeIulian Grigore iti spun sincer ca apreciez timpul alocat acestui schimb de mesaje si, in cea mai mare parte, sunt de acord cu ce ai scris. Doar ca, din nou, tinzi sa generalizezi si sa tragi concluzii pripite. Sigur ca hemoglobina 6 semnalizeaza o carenta grava de fier. Doar ca, in timp, am decis ca nu voi fi o leguma, in care medicii sa pompeze continuu medicamente cu fier sau sange, fara sa stie cauza care duce la anemia severa. Nu am ajuns sa alerg semimarathon de azi pe maine si astfel, sa ma expun la riscuri. In niciun caz! Sunt activa fizic de multi ani. Apoi, legat de anemie, de 15 ani cercetez subiectul si cred ca, desi nu sunt doctor, aproape pot sa-mi dau doctoratul pe tema asta. Intai am urmat, desigur, calea doctorilor si a spitalelor (inclusiv Fundeni) si doar disperarea data de neputinta sistemului medical “normal” si pierderea unor oameni dragi m-au adus, cu peste 10 ani in urma, in situatia sa caut de una singura solutii (asta e partea buna cu o afectiune fizica, desi nu ai zice: scoate ce e mai bun din om). Solutiile gasite, te asigur, nu le-am aplicat de azi pe maine, dupa ureche, fara documentare temeinica si fara sa consult medici (altii decat cei care merg pe calea “clasica”, cu care, de altfel, chiar nu am nimic, ca sa nu fiu acuzata ca instig iar la nu stiu ce). Si azi am grija sa ma monitorizez constant, facand analize. Doar de 3 ani si ceva am exclus cu totul proteina animala (desi mai gust pizza, daca mi-e pofta, pentru ca nu exceptiile ne omoara, cum zici si tu, ci obiceiurile zilnice), dar problemele le am de multa vreme, de pe vremea cand mancam “ca toata lumea”. Am doi copii si imi doresc sa le fiu alaturi multa vreme, deci nu ma hazardez sa adopt diete sau alte obiceiuri, fara acoperire. In plus, astfel de carente apar extrem de rar din cauze ce tin de o dieta anume si nu sunt atat de severe, ca in cazul meu (oricum, ultimele rezultate la analize arata ca hemoglobina urca incet, dar sigur; la fel si depozitele de fier; si nu cu carne, ci cu sucuri de legume si altele asemenea; dar e de lucru nu doar la nivel de corp fizic). Cel mai des, carentele se manifesta pe fondul unei absorbtii deficitare la nivelul intestinului subtire, care, de cele mai multe ori, tot din cauze ce tin de abuz alimentar ajunge sa sufere (de aceea, si multi mancatori de carne sunt anemici). Ori, cand nu incarci corpul cu mancaruri grele, pentru a caror masticatie, digestie, asimilare, eliminare, corpul cheltuie cea mai mare parte din energia de care dispune, atunci absorbtia nutrientilor are loc mai eficient, corpul se reface mai usor (inclusiv dupa efort fizic), iar caloriile de care tot vorbim aici, daca nu sunt goale (cum zici tu, din margarina), hranesc celula eficient si nevoia de a manca des si mult, dispare, chiar si cand faci sport intens (si nici nu te deshidratezi rapid, fiindca fructele, care sunt importante intr-o dieta vegana, sunt 80-90% apa). Nici macar nu e vorba de a manca sau nu carne (e buna, pentru cei care se simt bine asa), si cu atat mai putin de religie. E vorba de fiziologia corpului uman, de felul cum functioneaza acesta. Corect, ideal e sa ai o dieta echilibrata, dar ce inseamna “echilibrat”? Acest “echilibru” (si care nu se refera doar la alimentatie), pe care fiecare il intelege dupa puteri, a dus la imbolnavirea generala a planetei noastre si a oamenilor care o populeaza. Spui din nou ca Andrei Rosu si Rich Roll nu sunt varfuri (cum nu e nici Scott Jurek, nu?), dar nu e relevant. Pentru mine, cel putin. Relevanta e calatoria acestor oameni, de unde au plecat si cat de departe au ajuns. Si asa e povestea de viata a fiecarui om, cand, de multe ori cu sacrificii, isi schimba viata (felul cum alege sa faca asta, e doar decizia lui si e bine sa o faca in deplina cunostinta de cauza). Cat despre poza cu care simt ca ai vrut “sa imi dai peste nas”, exact asta imi place la Rich: ca arata uman, ca nu s-a urcat pe piedestal, ca sa ne tina la distanta pe noi, muritorii de rand; da, i se lasa si lui pielea si are riduri si par alb, ca orice om ajuns la aproape 50 de ani, dar sa stii ca fix asta e pentru mine idealul unui om autentic (sportiv sau nu): cel care spune “ sunt bun, dar nu sunt perfect”. Inchei, citandu-te: “ Luati ce e bun si ce vi se potriveste de la fiecare!” Multumesc, inca o data, pentru comentarii.
Diana GalLioara Clemente Ce spui tu aici e ca fazele alea cu obezii care isi iubesc corpul si sunt fericiti. Da, ok, sunt fericiti pentru tot restul vietii, doar ca viata aia nu e prea lunga 😀 asa si tu cu hemoglobina 6. E ok, pana o data lesini pe trecerea de pietoni sau pe marginea drumului si nu stii cine nu te vede… dar important e ca ai semimaratonul in palmares 😀
Diana GalDesi pana la urma cumva trebuie sa functioneze selectia naturala si la oameni, nu?
Lioara ClementeDiana Gal , ceea ce crezi tu ca am vrut sa spun, cand am amintit de nivelul hemoglobinei si de semimaraton, e ceva ce a fost complet rastalmacit de mintea ta, fie din neintelegerea contextului (sper ca asta s-a intamplat), fie, imi pare rau sa spun, din rautate. Oricare e motivul, ironia “fina” din comentariul tau nu iti face cinste si nu e deloc salvata de emoticoanele zambarete inserate de tine. Nu pot sa sper ca ai sa citesti blogul pe care scriu, dar macar raspunsul dat mai sus de mine lui Iulian, sper sa te faca sa intelegi un pic situatia. Daca nu, inca o data, e alegerea si intelegerea ta si eu sunt ok cu ea.
6 thoughts on “GALINA SCHATALOVA, femeia care a contrazis stiinta,hranind maratonisti si cosmonauti cu minim de calorii si cu hrana vegetariana”
Felicitari Lioara! Sa-ti dea Dumnezeu puterea si lumina sa mergi mai departe cu bine, pe calea aleasa.
Cunosc un barbat diagnosticat cu Leucemie acuta monocitara grad 5- medicii ii dadeau 2 saptamani de viata. Traieste, munceste, este bine Slava Domnului de 3 ANI! Remediul: alimentatia vegana, miscarea, gandirea pozitiva, rugaciunea.
Multa sanatate si bucurii tie si familiei tale frumoase!
Cu drag,
Dana
Dana, multumesc frumos pentru cuvintele tale! Ma bucur ca sunt si vesti bune, mai ales ca cineva comentase pe Facebook, legat tot de acest articol: “Nu se vindeca nimeni de cancer, nu exista nici macar un caz documentat stiintific. La un caz din multe, boala intra in remisie si de obicei reapare mult mai tarziu. Cancerul omoara. In plus, sub numele de cancer sunt cunoscute multe boli. De acord in schimb despre chimio si radioterapie.”
Mi s-a strans inima, cand am citit aceste cuvinte, atat de lipsite de fundament, dar mai ales de speranta. Desigur, fiecare om are dreptul la opinia lui si o respect. Din fericire, si eu cunosc oameni, care au primit diagnostice grele si care traiesc si se bucura de viata. Dar ca sa nu “reapara” boala, e musai sa schimbi ceva in viata. Daca nu cumva, chiar tot. De aceea e atat de greu.
Nu te lasa influentata de nimeni! DOAR tu stii ce este bun pentru tine! Incearca, daca imi permiti sa-ti dau un sfat, sa fii in prezenta celor care-ti spun Va Fii Bine! Pe de alta parte este important sa nu vorbesti mult despre boala, cum a fost, sau sa spui ca esti bolnava. Mintea nu stie de gluma. Ea percepe ca si cum tu vrei boala. Vizualizeaza ca esti sanatoasa, ca n-ai avut nicio boala, ESTI SANATOASA! Ai ales sa fi vegana din alte considerente. Theta healing iti mai recomand si rugaciune si petreceri cu dans, si: spirulina si 10 gr pe zi, alfa alfa de la Hofigal 6 tb pe zi, f important alga AFA- produce cell stem si le duce acolo unde are nevoie organismul- 2/zi, intra pe provita-farmacia canadiana si vezi daca rezonezi cu Stemulin, Q10-de 200 mg- 2 tb /zi, si tot de la Hofigal Omega 3-6-9 vegetal 3 tb/zi si ulei de catina Hofigal 3 tb/zi. Nu stiu care este diagnosticul dar daca este vb de cancer, vitamina C in doze mari !0-15 gr la doua aile pe vena si acceso barbat a facet si o cura de B17 pe vena terapia cu 7 cutii- este o chimiothérapie naturala care distrugge doar celulele proaste. Sa nu uiti de bicarbonate pt alcalinitate, de clismele cu cafea pt detoxifiere si de curatarea ficatului.
Daca doresti scrie-mi pe mail in particular si vb mai multe.
Dozeaza efortul…..la hemoglobina 6 se intelege ca splina este suprasolicitata si ea este copilul organismului- ii place sa o rasfeti cu relaxare, sa te intinzi, cu supe crema de legume caldute, cu sucuri- este un copilas
Selina tine de chakra 1 – fara frica zilei de maine, fara frica de moarte- toti plecam mai devreme sau mai tarziu- conteaza cum am trait si nu cat traim, tine de frici financiare, – lucru cu energie si constientizare …………..
Scuze daca am exagerat, probabil ca stii multe din cele de mai sus
Sanatate si pace sufleteasca si mentala, bucurie!
sunt curioasa cine comentase pe fb ca “nu se vindeca nimeni de cancer”…ba daaa, se vindeca si exemplul cel mai viuvl este cea mai buna prietena a mamei mele…dupa cancer de colon…fara nicio sansa, cu dieta exact ca cea descrisa in articol, fara rabat, traieste perfect sanatoasa astazi, dupa 15 ani….o pun in legatura pe acea persoana….😊
Draga Dana, multumesc ca ti-ai facut timp sa imi scrii. Nu e vorba de cancer. E doar o anemie feripriva cu cauze neelucidate, plus o anemie autoimuna (Biermer). Nimic grav, deci. 🙂 Exact cum ai spus, nu ma mai gandesc prea mult la asta. Am facut-o prea mult timp. E ce e, fac ce pot la nivelul la care ma aflu si traiesc viata cat de bine stiu eu. 🙂 Numai bine si te mai astept pe-aici.
Sinziana, “nu se vindeca nimeni de cancer” e o afirmatie pe care o poate face doar cineva care nu isi cunoaste corpul si care nu are niciun fel de contact cu informatii legate de cauzele unei astfel de suferinte. Din pacate, multi oameni cred ca felul in care functioneaza propriul organsim nu are legatura cu ce face omul respectiv, cu ce gandeste si ce simte. Si spun asta cu toata compasiunea de care sunt in stare, pentru acesti oameni, care traiesc intr-un vis, in care ei sunt doar victimele vietii. Cand un sportiv, cum este persoana care a facut afirmatia de mai sus, crede asa ceva, atunci e chiar si mai trist. Dar cum am mai spus, fiecare om se afla la un anumit nivel de intelegere si de traire, in viata, si nu e treaba noastra sa judecam ce crede un om sau altul. Eu doar zic sa fim atenti cu astfel de afirmatii fara speranta, caci nu stii ce om aflat in deznadejde, citeste. Cu drag, L.
Felicitari Lioara! Sa-ti dea Dumnezeu puterea si lumina sa mergi mai departe cu bine, pe calea aleasa.
Cunosc un barbat diagnosticat cu Leucemie acuta monocitara grad 5- medicii ii dadeau 2 saptamani de viata. Traieste, munceste, este bine Slava Domnului de 3 ANI! Remediul: alimentatia vegana, miscarea, gandirea pozitiva, rugaciunea.
Multa sanatate si bucurii tie si familiei tale frumoase!
Cu drag,
Dana
LikeLike
Dana, multumesc frumos pentru cuvintele tale! Ma bucur ca sunt si vesti bune, mai ales ca cineva comentase pe Facebook, legat tot de acest articol: “Nu se vindeca nimeni de cancer, nu exista nici macar un caz documentat stiintific. La un caz din multe, boala intra in remisie si de obicei reapare mult mai tarziu. Cancerul omoara. In plus, sub numele de cancer sunt cunoscute multe boli. De acord in schimb despre chimio si radioterapie.”
Mi s-a strans inima, cand am citit aceste cuvinte, atat de lipsite de fundament, dar mai ales de speranta. Desigur, fiecare om are dreptul la opinia lui si o respect. Din fericire, si eu cunosc oameni, care au primit diagnostice grele si care traiesc si se bucura de viata. Dar ca sa nu “reapara” boala, e musai sa schimbi ceva in viata. Daca nu cumva, chiar tot. De aceea e atat de greu.
LikeLike
Draga Lioara,
Nu te lasa influentata de nimeni! DOAR tu stii ce este bun pentru tine! Incearca, daca imi permiti sa-ti dau un sfat, sa fii in prezenta celor care-ti spun Va Fii Bine! Pe de alta parte este important sa nu vorbesti mult despre boala, cum a fost, sau sa spui ca esti bolnava. Mintea nu stie de gluma. Ea percepe ca si cum tu vrei boala. Vizualizeaza ca esti sanatoasa, ca n-ai avut nicio boala, ESTI SANATOASA! Ai ales sa fi vegana din alte considerente. Theta healing iti mai recomand si rugaciune si petreceri cu dans, si: spirulina si 10 gr pe zi, alfa alfa de la Hofigal 6 tb pe zi, f important alga AFA- produce cell stem si le duce acolo unde are nevoie organismul- 2/zi, intra pe provita-farmacia canadiana si vezi daca rezonezi cu Stemulin, Q10-de 200 mg- 2 tb /zi, si tot de la Hofigal Omega 3-6-9 vegetal 3 tb/zi si ulei de catina Hofigal 3 tb/zi. Nu stiu care este diagnosticul dar daca este vb de cancer, vitamina C in doze mari !0-15 gr la doua aile pe vena si acceso barbat a facet si o cura de B17 pe vena terapia cu 7 cutii- este o chimiothérapie naturala care distrugge doar celulele proaste. Sa nu uiti de bicarbonate pt alcalinitate, de clismele cu cafea pt detoxifiere si de curatarea ficatului.
Daca doresti scrie-mi pe mail in particular si vb mai multe.
Dozeaza efortul…..la hemoglobina 6 se intelege ca splina este suprasolicitata si ea este copilul organismului- ii place sa o rasfeti cu relaxare, sa te intinzi, cu supe crema de legume caldute, cu sucuri- este un copilas
Selina tine de chakra 1 – fara frica zilei de maine, fara frica de moarte- toti plecam mai devreme sau mai tarziu- conteaza cum am trait si nu cat traim, tine de frici financiare, – lucru cu energie si constientizare …………..
Scuze daca am exagerat, probabil ca stii multe din cele de mai sus
Sanatate si pace sufleteasca si mentala, bucurie!
LikeLike
sunt curioasa cine comentase pe fb ca “nu se vindeca nimeni de cancer”…ba daaa, se vindeca si exemplul cel mai viuvl este cea mai buna prietena a mamei mele…dupa cancer de colon…fara nicio sansa, cu dieta exact ca cea descrisa in articol, fara rabat, traieste perfect sanatoasa astazi, dupa 15 ani….o pun in legatura pe acea persoana….😊
LikeLiked by 1 person
Draga Dana, multumesc ca ti-ai facut timp sa imi scrii. Nu e vorba de cancer. E doar o anemie feripriva cu cauze neelucidate, plus o anemie autoimuna (Biermer). Nimic grav, deci. 🙂 Exact cum ai spus, nu ma mai gandesc prea mult la asta. Am facut-o prea mult timp. E ce e, fac ce pot la nivelul la care ma aflu si traiesc viata cat de bine stiu eu. 🙂 Numai bine si te mai astept pe-aici.
LikeLike
Sinziana, “nu se vindeca nimeni de cancer” e o afirmatie pe care o poate face doar cineva care nu isi cunoaste corpul si care nu are niciun fel de contact cu informatii legate de cauzele unei astfel de suferinte. Din pacate, multi oameni cred ca felul in care functioneaza propriul organsim nu are legatura cu ce face omul respectiv, cu ce gandeste si ce simte. Si spun asta cu toata compasiunea de care sunt in stare, pentru acesti oameni, care traiesc intr-un vis, in care ei sunt doar victimele vietii. Cand un sportiv, cum este persoana care a facut afirmatia de mai sus, crede asa ceva, atunci e chiar si mai trist. Dar cum am mai spus, fiecare om se afla la un anumit nivel de intelegere si de traire, in viata, si nu e treaba noastra sa judecam ce crede un om sau altul. Eu doar zic sa fim atenti cu astfel de afirmatii fara speranta, caci nu stii ce om aflat in deznadejde, citeste. Cu drag, L.
LikeLike