Cauza universala a bolilor (V). Concluzie

Așa-numita boală este, în marea majoritate a cazurilor, doar un efort curativ initiat de Natura; altfel spus, in sine, procesul de vindecare se manifesta printr-un set de simptome. Încercarea de a „vindeca” o boală (cand noi incercam sa “scapam” de simptome) ne duce la un paradox ridicol: adică, încercam sa  „vindecam”  un proces de „vindecare”, cand, de fapt, boala in sine ESTE „leacul”.

Manifestările, simptomele pe care le observăm, reprezintă doar semnele exterioare și vizibile ale acestui proces curativ în acțiune. Orice încercare de a face față sau de a sufoca aceste simptome nu face decât să întârzie procesul de vindecare. În loc să tratăm simptomele, ar trebui să vizăm boala în sine – sau mai bine zis cauzele așa-numitei boli. După ce am înlăturat aceste cauze, “boala” dispare, deci simptomele dispar. Pacientul este apoi restabilit si sănătos.

Cand boala este privită în această lumină, totul devine simplu! Toxinele și deșeurile de tot felul se acumulează în organism, pe o perioadă de săptămâni, luni sau ani – ajungând în sfârșit la punctul în care trebuie expulzate sau se deteriorează. Acest efort violent de eliminare, initiat de catre organism (de Natura), produce o serie de simptome. Organismul încearcă în orice mod posibil să expulzeze aceste substanțe otrăvitoare – prin intestine, rinichi, piele, plămâni etc. – cu rezultatul că aceste organe sunt supra incarcate și sufera din cauza acestei poveri toxemice. “Înfundarea” și intoxicarea organismului duc catre simptome serioase, iar pacientul se simte într-adevăr bolnav. Evident, singura modalitate de a ameliora această afecțiune este să nu se mai adăuge toxine la materialul rezidual deja existent, pe care corpul trebuie să îl elimine și să i se ofere ajutor corpului, în toate modurile posibile, pentru ca organismul sa se poata elibera de reziduurile existente. Odată ce corpului i se oferă șansa de a se „recupera”, ca să zicem așa, și de a se curăța într-o oarecare măsură, violența tulburărilor interne se va reduce și simptomele externe se vor diminua; pacientul se spune că este „convalescent”. Dacă acest proces de curatire si de recuperare continuă, pacientul devine, în cele din urmă, „vindecat”.

Asadar, corpul uman creează el insusi anumite deseuri, rezultate in urma simplului proces de a fi in viata. Dacă aceste toxine nu ar fi excretate în mod constant, am muri.  În mod normal, aceste reziduuri sunt eliminate prin diferite organe de eliminare (intestine, rinichi, piele etc). Dacă acest echilibru (creare / eliminare deseuri) este menținut, persoana isi mentine starea de bine. Dacă totuși, deseurile se acumulează intr-un ritm mai rapid decât pot fi ele eliminate de catre corp, se dezvoltă condiții anormale, așa-numitele „boli”.

Ar trebui să fie evident că cea mai rapidă cale de a ne recâștiga sănătatea, atunci când simptomele bolii apar, este de a stimula organele eliminatorii și, în același timp, de a nu introduce noi toxine în organism. Acest lucru se realizează prin exerciții fizice, bai, hidratare, etc., dar mai ales prin prevenirea introducerii in corp a noi materiale toxice care sa-l incarce si sa il blocheze mai mult. Desigur, ne referim la mancare, care, în afară de aer și de apă, este singurul material pe care l-am introduce în corpul nostru, în condiții normale.

Necesitatea postului negru, în perioade de stres/boala, devine, astfel, evidentă. Mâncarea ne oferă nutrienți esențiali, este adevărat; dar dacă organismul nu se afla in situatia de a utiliza aceste alimente in mod corespunzator, ele se descompun, creează deseuri și sunt împinse afara din corp, fără ca acesta din urma sa beneficieze cu adevărat de procesul alimentarii cu mancare. Ce trebuie facut, prin urmare, este să renuntam la alimente, atât timp cât durează această stare anormală in care se afla organismul, oferind astfel organelor eliminatorii șansa de a elimina materialul toxic, intern, aflat  deja “la îndemână” și, în același timp, ocazia de a lasa să se odihnească organele interne, permițându-le să acumuleaze un anumit depozit de energie vitală, energie care altfel ar fi cheltuita cu manipularea și eliminarea alimentelor. Astfel, organismul se curăța și se purifica. Este cel mai simplu și mai eficient mijloc cunoscut de noi și este cursul prescris de natură, atunci când chiar natura ne privează, în astfel de momente, de apetitul normal pentru alimente.

Majoritatea medicamentelor distrug atât de mult vitalitatea, încât eforturile organismului (simptomele “bolii”) sunt oprite. Durerea este insa un semnal de avertizare: ea atrage atenția asupra unei anumite zone, care este în suferință. Dar această afecțiune este doar o manifestare localizată a unei condiții generale. După cum remarca dr. Samuel Dickson: „De fapt, nu exista o boală localizată”. Rectificați starea generală a corpului, iar manifestarea locală va dispărea. Indiferent care ar fi simptomele sau unde sunt localizate, acestea vor dispărea atunci când corpul, în ansamblu, functioneaza normal.

Medicamentele nu acționează asupra corpului; corpul actioneaza asupra medicamentelor. Acțiunea pe care o percepem este reacția organismului împotriva acestora, este efortul naturii de a expulza otrava introdusă în organismul viu … La fel se întâmplă și în cazul stimulenților. Acestia par să confere „forță” trupului; dar, după cum știm, aceasta este o forță falsă, denotând doar risipa energiilor vitale. Dacă pintenul calaretului impunge trupul unui cal obosit, acesta va alerga mai repede până la colț; dar nimeni nu isi imagineaza că pintenul e cel care a furnizat calului energie proaspătă; pintenul doar  l-a determinat pe bietul animal să-și cheltuiască mai repede rezervele de energie. La fel actioneaza si stimulenții. Sentimentul fals de forță, de energie pe care acestia îl transmit corpului este fals. Același lucru este valabil si pentru multe medicamente; și același lucru este valabil și în ceea ce privește mâncarea, care acționează și ca stimulent, oferindu-ne o falsă senzație de putere! Din cauza acestui fapt, mulți oameni se simt „slabi” atunci când nu consuma alimente.

Ideea simplă, de bază, dupa care se ghideaza Natural Hygiene, este aceea că, practic, toate „bolile” sunt manifestări ale unei singure cauze și că, atunci când această cauză este înlăturată, simptomele dispar. Această cauză este toxemia: deșeuri și toxine ce trebuie eliminate de catre organism.

Sursa articol: https://www.rawfoodexplained.com/the-nature-and-purpose-of-disease/the-nature-of-disease-its-cause-and-purpose.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.