Sanatate 5 D (XIII). Cancerul si bolile autoimune

Publicarii articolului despre doamna doctor Galina Schalatova i-au urmat o multime de opinii, o mica parte din ele fiind extrem de critice, pe motiv ca eu “promovez diete extreme”. Pentru ca nici articolul de fata, care e un extras din cartea doamnei doctor Sorina Soescu, “Sanatate 5 D”, e posibil sa nu fie in concordanta cu credintele, practicile si opiniile unor cititori (ceea ce e firesc), as vrea inca o data sa spun ca eu nu pot si nici nu imi doresc sa impun cuiva ceva, indiferent despre ce subiect scriu aici.

Am mai zis si cu alte ocazii ca nu cred ca exista retete-minune, valabile in orice situatie, ori adevaruri absolute si ca e datoria fiecarui om sa isi caute si sa isi gaseasca propria cale. Mie imi este clar ca NIMENI NU DETINE ADEVARUL ABSOLUT, NIMENI NU LE STIE PE TOATE. Ceea ce fac eu pe acest blog este sa impartasesc din ceea ce ajunge la mine si ma atinge, din ceea ce ma preocupa si ma pasioneaza, din ce experimentez eu si familia mea, la un moment dat, fara ca asta sa insemne ca eu consider ca ACEASTA E CALEA SAU ADEVARUL sau ca asa ar trebui sa faca toti cei care citesc aceste randuri. Eu insami mi-am schimbat multe din opiniile si “retetele” in care credeam acum ceva vreme. E firesc sa fie asa: suntem in schimbare, pentru ca viata inseamna schimbare; mereu apar informatii noi si doar un om inchistat si habotnic ar sustine pana in panzele albe ceva, desi e evident ca s-a inselat.

Fiecare om are calea lui, nivelul lui (emotional, spiritual si fizic) si daca intelegi asta, ai sa intelegi si ca nu ma pot simti datoare sa fac cercetare stiintifica la fiecare articol publicat, doar ca sa satisfac fie egouri nelinistite ale unor cititori, fie ca sa ma apar de cine stie ce posibile acuze. Daca, ca cititor al acestui blog, ai inteles ca eu nu imi arog o pozitie de atot-stiutor, de detinator al drumului catre adevar, ci ca eu scriu doar despre opinii si experiente personale, cred ca vei beneficia de fiecare cuvant asternut aici. Daca nu, esti liber sa iti exprimi parerea si sa impartasesti experienta ta, dar te rog, inainte de a judeca, eticheta si emite critici dure, sa tii cont ca, cel mai probabil, nu detii toate datele care m-au adus aici pe mine ori pe cei despre care scriu.

Cu acest articol, nu vreau deloc sa spun ca oamenii nu trebuie sa mearga la doctor, ca nu trebuie sa faca analize si sa urmeze tratamente alopate. Fiecare informatie de pe internet sau de oriunde altundeva trebuie atent cantarita si aplicata sau nu, situatiei. Nu cred ca trebuie generalizat in niciun caz sau dus la extrem ceva ce poate, nu se potriveste unui om si situatiei in care se gaseste la un moment dat, in viata. Suntem cu totii complet liberi sa alegem in ce credem si ce ni se potriveste, fara sa uitam de compasiune si de respect fata de alegerile si opiniile celorlalti.

Cancerul si bolile autoimune

Cancerul nu este o boala care vine de undeva, din necunoscut si ne loveste cand “ne este lumea mai draga.” Nu este niciun “spirit malefic” sau urma unei conspiratii exterioare. Avem nevoie sa lasam la o parte toata aura de mister, cu care a fost inconjurata aceasta tulburare de functionare a corpului nostru. Neputinta medicinei moderne si agresivitatea tratamentelor chimice pe care le foloseste, “in lupta” cu aceasta boala, au atins cote de maxima absurditate in ultimii zece ani.

Daca privim explicatia simpla a functionarii corpului omenesc si consideram ACIDOZA GENERALA, interstitiala, drept cauza principala a dereglarii functionarii celulelor din corp si a transformarii unor celule normale in celule tumorale (anormale), atunci vom intelege cat de absurda poate fi folosirea chimioterapiei (care induce si mai multa acidoza in corp), a radioterapiei (la fel, producatoare de acidoza) si a medicatiei chimice exagerate, in tratamentul bolilor. Medicina moderna trateaza acidoza cu acizi! Si nu are cum sa obtina rezultate prea bune si de durata, intrucat corpul se degradeaza rapid. Un organism care a dezvoltat o tumora (un cancer), este deja un organism intr-o stare avansata de suferinta si de degradare. Acidoza este atat de avansata, rinichii atat de nefunctionali, sistemul limfatic atat de stagnant si tubul digestiv atat de afectat, incat este nevoie de o intreaga indemanare a unui terapeut naturist sa “navigheze” cu o alimentatie naturala si o terapie de sustinere naturala, printr-un ocean de deseuri si reziduri. De aceea, si pentru naturisti, tratamentul cancerului este o adevarata “piatra de incercare”, desi principiile tip detoxifiere sunt simple, clare si aplicabile.

Exista o transmitere genetica a slabiciunii organismelor si celulelor. Se nasc copii cu suprarenalele si rinichii din ce in ce mai slabiti, cu sistemul limfatic/imunitar din ce in ce mai blocat si cu intestinele (tubul digestiv) din ce in ce mai nefunctionale. Vad in cabinetul meu copii palizi, cu cearcane, cu ganglioni limfatici mariti, cu abdomenul proeminent (imi aduc aminte de copiii din pozele despre Africa), in ciuda eforturilor parintilor de a le oferi “cea mai buna alimentatie si ingrijire medicala”. Dar informatiile despre “cea mai buna alimentatie” sunt atat de eronate, incat multa lume orbecaie in necunoastere si in ignoranta.

img_20161015_114112
Suntem marionete? (Eva, 2016)

Corpul omenesec este o constructie simpla, intocmai ca multe alte structuri din Natura. Daca incercam sa studiem detaliat zecile sale de parti componente, ne vom pierde in detalii, care nu sunt semnificative pentru intelegerea intregului. In procesul de vindecare, avem nevoie de SIMPLITATE, in special in tratamentul cancerului sau bolilor autoimune. Pentru ca exact pierderea SIMPLITATII si aparitia unei complexitati, a unei mase haotice de celule care se multiplica anormal, reprezinta chiar principiul cancerului. Daca vom trata haosul cu haos (chimic), vom grabi distructia organismului in care a inceputul producerea haosului.

Bolile autoimune sunt si ele semne ale unei intoxicari excesive, intensive si profunde a intregului organism. In acelasi timp, sunt semne de acidoza interstitiala intensa si semnale de alarma pentru luarea unor masuri intensive de detoxifiere si dieta. Bolile autoimune se pot vindeca. La fel ca si cancerul, la fel ca si autismul. Etichetele tip boala nu mai sunt importante, in aceasta abordare totala a intelegerii corpului omenesc. Pare simplist, dar chiar este atat de simplu!

img_20161015_114039
Viata ca o scena (Gia, 2016)

Dificultatea pentru majoritatea oamenilor va fi ACCEPTAREA conceputului de RESPONSABILITATE pentru propria VINDECARE. Pentru ca cel mai mare efort in procesul de vindecare va fi cel al persoanei in cauza, nu al medicului. Terapeutul devine cel mult un ghid al procesului, care intervine doar in momentele dificile aparute in proces. Restul “muncii” de vindecare apartine 100% persoanei. Alimentatia si detoxifierea sunt demersuri personale si sunt singurele demersuri care pot vindeca. Iar schimbarea de paradigma inevitabila este trecerea de la paradigma lipsurilor, la cea a abundentei, cu schimbarea esentiala de la excese nocive si daunatoare (ce duc la lipsuri si boala), la simplitate si viata curata (ce creeaza abundenta si starea de sanatate). VIATA PERSOANEI SE SCHIMBA COMPLET.

Sau, cum spunea in Antichitate Hipocrate,”cine nu este propriul doctor, este un nesabuit“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.