“Tell me a fact and I’ll learn, tell me a truth and I’ll believe. But tell me a story and it will live in my heart forever.” (Indian Proverb)

IMAG0343 Love is in the air. Gia, 2012

To die while we are alive gives us the only opportunity we will ever have to get outside of this package that houses us temporarily“. (Dr. Wayne Dyer)

Imi place mult Wayne Dyer. Am citit si audiat pana acum vreo 6 carti scrise de el si l-am urmarit in multe conferinte, postate pe YouTube. In timpul unei astfel de conferinte, tinute cu ani in urma, in Arizona, Dr. Dyer a narat o povestioara, care m-a emotionat profund si pe care vreau sa o impartasesc cu tine. Morala acestei povesti este ca fiecare dintre noi e aici ca sa isi traiasca viata deplin, fara frici si sa isi indeplineasca menirea cu care vine in aceasta lume. Iar pentru asta, este nevoie sa murim, in timp ce inca suntem in viata, adica sa renuntam la atasamente si la EGO, pentru a ne bucura pe deplin de trecerea noastra pe Pamant. “Let Go and Let God“, spune dr. Wayne.

Poveste indiana

Un calator din India a mers in Africa pentru a obtine unele produse locale si animale. In jungla africana, a vazut mii de papagali multicolori, vorbitori. Negustorul a decis sa captureze un papagal vorbitor si sa-l aduca cu sine in India, ca animal de companie. Ajuns acasa, negustorul a pus minunatul papagal intr-o colivie, unde il hranea cu seminte alese si miere. Ii punea si muzica, tratand pasarea cu multa consideratie. Dupa o vreme, omul urma sa plece intr-o noua calatorie in Africa. Inainte de plecare, l-a intrebat pe papagalul lui daca are vreun mesaj pe care el sa-l poata oferi prietenilor papagalului, ramasi in jungla. Papagalul a spus stapanului sau sa le spuna prietenilor-papagali ca el este foarte fericit in colivia lui, ca se bucura de fiecare zi si ca le transmite dragostea lui.

Atunci cand calatorul a ajuns in Africa, a transmis mesajul papagalului sau, prietenilor acestuia, ce traiau in jungla. La finalul mesajului, un papagal cu lacrimi in ochi, a picat mort, dintr-o data. Barbatul l-a privit ingrijorat, gandindu-se ca papagalul mort trebuie sa fi fost foarte apropiat de papagalul din colivie si acesta a fost motivul pentru tristetea si moartea lui. Intors in India, negustorul i-a povestit papagalului sau cele intamplate. Dupa ce i-a ascultat povestea, ochii papagalului vorbitor s-au umplut de lacrimi si imediat dupa aceea, a picat, si el, mort. Omul a fost uimit, dar din nou s-a gandit ca pasarea a murit din disperare, auzind de prietenul sau apropiat, ce murise in jungla. Negustorul a deschis colivia si a pus pasarea moarta intr-o gramada de gunoi, afara. Imediat, papagalul a zburat, asezandu-se pe o creanga de copac. Negustorul a zis uimit: “Deci, totusi, nu ai murit! Dar de ce ai facut asta?  De ce m-ai pacalit?” Papagalul a raspuns: “Pentru ca papagalul din Africa mi-a trimis un mesaj foarte important.” “Care a fost mesajul?” a intrebat negustorul nerabdator. “Mi-a transmis ca, daca doresc sa scap din colivie, trebuie intai sa mor, in timp ce sunt in viața.”
Nu stiu sa spun precis de ce, la finalul povestii, mi-am amintit cat de tare imi placea sa dansez cu ani in urma! Nu concepeam viata fara muzica si fara dans, care ma descatusa de toate. Si iar, nu stiu de ce, mi-a venit in minte piesa “Rhythm is a dancer” a celor de la Snap, amintindu-mi ce tare ma bucuram cand o ascultam si o dansam, traind-o pur si simplu cu toata fiinta!. Si m-am gandit cat de rar dansez acum. Aproape niciodata…Doar copiii reusesc sa scoata din adancurile mele pe vechea Lioara. Le sunt recunoscatoare Giei si Evei ca ma mai smulg din rutina si grijile zilei, permitandu-mi sa ma veselesc cu ele fara motiv, sa ma prostesc, sa ma stramb, sa topai, sa dansez, sa redevin cineva uitat, dar atat de drag mie. Chiar de astazi. imi promit sa imi las mai des copiii sa ma provoace astfel, iar eu sa scap de carapacea de adult, caci ce poate fi mai frumos decat sa te copilaresti alaturi de copii si, astfel, sa nu mai iei viata si pe tine insuti prea in serios?
Don’t Die With Your Music Still in You!” (dr. Wayne Dyer)
IMG_20141105_135439 Selfie: Me & Gia, just having great fun! Nov. 2014

IMG_20141105_140159 (1) IMG_20141105_135520 (1)IMG_20141105_135902 (1)IMG_20141105_135404 (1)

IMG_20141105_135249“...Rhythm is a dancer, It’s a source companion
People feel it everywhere, Lift your hands and voices
Free your mind and join us, You can feel it in the air...” (Snap – Rhythm Is A Dancer)

2 thoughts on ““Tell me a fact and I’ll learn, tell me a truth and I’ll believe. But tell me a story and it will live in my heart forever.” (Indian Proverb)

  1. Sunteți minunate! Dacă acum v-aș fi văzut pentru prima oară, m-aș fi gândit că Gia este sora ta mai mică! Privindu-vă pe voi, îmi dau seama o dată în plus că mi-ar fi plăcut ca macar unul dintre gemeni să-mi semene(si asta nu pentru că aș fi o frumusețe!!!)

    Liked by 1 person

    1. Multumim, Marcela! 🙂 De fapt, Gia seamana mult cu Catalin. Dar cum lumea zice ca eu si Catalin semanam mult, presupun ca Iepurica aduce si cu mine…:-) Dar stii de ce seman cu ea in pozele astea? Fiindca ma prosteam si Lioara cea veche, de care vorbeam in articol, luase locul Lioarei de 40 de ani. :-)))) Multumesc pentru comentariu, te imbratisez!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.