Inghetata fructata, pentru o zi fermecata:-)

IMG_20150809_102909~2 (1)

Eu stiu ca in zilele fierbinti, de vara, cel ma potrivit ar fi cate un ceai caldut, sorbit pe indelete, la umbra, dar parca ma asculta cineva? 🙂 Copiii au tinut-o pe a lor: Vrem inghetataaaa! Asa ca, am procedat la confectionarea inghetatei, ca sa nu ma oblige sa dau iama prin magazine. Compromisul au fost cornetele cumparate. Compozitia am alcatuit-o tare simplu din 3 nectarine, 3 banane si 1 avocado, toate bine coapte si date la blender, pana s-au transformat intr-o “smantana” groasa.

IMG_20150809_101400~2

La jumatate din compozitie am adaugat 4 linguri mari de carob. “Smantana” fructata am pus-o in cornete si le-am dat la congelator. Peste vreo 2 ore, am avut o surpriza: vreo 3 cornete se “cocosasera” nitel. Nu e de mirare: umezeala din fructe a fost absorbita de cornete si acestea “s-au lasat”. Sper sa gasesc o solutie pe viitor, sa nu se mai intample…Copiii, insa, nu s-au plans de forma, savurand inghetata cu maaaaare placere. La fel si Bunicu’. :-)))

IMG_20150809_102804~2

IMG_20150809_102846~2

Reteta variantei necongelate, care mie imi place si mai mult, o gasesti aici.

Savureaza vara si fructele ei, draga Cititorule! Iar de la Mariile noastre (Eva si Gia), catre Mariile voastre, La Multi Ani fermecati si petrecere frumoasa, langa suflete toride, ca ziua de astazi! 🙂

August 2012. Cele doua Marii, in Thassos
August 2012. Cele doua Marii, in Thassos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.