Gym Lioristic (6). Total body workout

Anul asta, ne-am trezit ca a dat navala vara peste noi. Dupa ce zile la rand ne-au udat ploi reci si ne-a suflat vant de noiembrie, brusc, tropicele s-au mutat in Romania. Pe caldura asta ravasitoare, daca nu te trezesti foarte dimineata, e mai complicat sa faci sport intens. Eu sunt tare matinala din fire, nu am probleme sa ma trezesc, dar nu e nimeni sa ma filmeze, caci copiii dorm la ora aia. Asa incat, intr-o seara de sambata de ciresar, cand vantul se milostivise sa miste frunzele copacilor si firul ierbii din curte, ne-am pus pe treaba (eu si Gia, Eva doar distrandu-se pe seama noastra :-)).

11
E varaaaaaa!

Cel mai bine ma simt cand fac sport dimineata, pe stomacul gol. Beau doar apa cu pudra de orz verde si lamaie. Altceva nu-mi trebuie. Corpul e usor, limfa fiind fericita sa circule libera, dupa stagnarea de peste noapte. Desi am filmat seara, dupa ora 18, ore bune dupa pranz, nu m-am simtit la fel de bine ca in diminetile cand in stomac nu a ajuns nimic solid. Dar mi-am dorit sa filmez, mai ales ca la asta participa si Gia…Sunt cam putine lucruri distractive,  pe care le facem impreuna…O alta parte buna a filmarilor, este faptul ca pot apoi sa vad ce am de corectat. Pe ici, pe colo, postura sufera si cum nu am oglinda in care sa ma privesc cand fac sport, filmuletele Giei sunt tare folositoare. Imi pare rau ca ne restrange timpul maxim de filmare (20 de minute), caci daca Gia nu ma anunta cate minute mai avem (cum s-a intamplat si acum), nu reusesc sa filmez tot ce mi-am propus si inregistrarea se termina brusc.

Cele mai multe dintre exercitii, asa cum ai sa vezi, sunt “tacute” (silent/quiet workout). Adica, nu am avut prea multa topaiala. Asa, nu riscam sa creasca pulsul prea tare, mai ales ca este cald si, in plus, daca stai la bloc, nu deranjezi nici vecinii! Pentru ca in spatele casei aveam umbra la ora aia, am cam fost restransa de spatiu si Gia a hotarat ca e mai bine sa puna pauza in filmare, ca sa poata repozitiona camera video, de cate ori filmam pe saltea. Sper ca asta sa nu fi daunat prea tare cursivitatii filmarii.

10
Bycicles

 

8
Finger taps

In ultima vreme, m-am concentrat mai mult pe exercitii de “strength” si mai putin pe cele de tip cardio, care ridica pulsul foarte sus. Simt ca de asta am nevoie in aceasta perioada si ca asa e mai bine pentru corpul meu. Si, de asta data, m-am ajutat de un Timer gasit pe Net, ceea ce ma incanta tare. Nu a mai trebuit sa numere nimeni. Ne-am ocupat doar de miscare. Ar fi fost bine sa il folosesc si la stretching, asa nu depaseam timpul maxim de filmare.

BeFunky Collage4
Chaturanga and hip drops

 

BeFunky Collage2
Stretching

 

BeFunky Collage3

 

BeFunky Collage1
Am sustinere:-)

Sper ca exercitiile filmate de Gia (30 de secunde workout si 10 secunde, resting), sa iti placa si sa te motiveze, caci vara e abia la inceput si cine nu vrea sa fie in forma, pentru zilele de plaja ori pentru rochitele estivale? Mai jos, gasesti lista exercitiilor executate (prefer sa folosesc engleza, pentru ca chiar nu as sti sa traduc unele elemente sau in romana ar suna caraghios). Sa inceapa tonifierea, zic! 🙂

INCALZIRE (WARM-UP)

 1. Jumping rope
 2. Silent jumping jacks
 3. Strike downs
 4. Quick knees
 5. Deep froggers

WORKOUT (2x)

 1. Sumo squat+2 lifts
 2. Bicycle abs
 3. Chaturanga + downward facing dog + jump
 4. Plié squat pulses
 5. Plank+finger taps
 6. 5 kg rows
 7. Elbow hip drops (left side)
 8. In and Out V abs
 9. Elbow hip drops (right side)

STRETCHING (aprox. 3 minute)

Data care vine, te provoc sa facem impreuna exercitii de tonifiere a picioarelor si intarirea muschilor spatelui. De asemenea, abia astept sa ii implic mai mult si pe copii, intr-0 filmare cu exercitii dedicate lor, copiilor.

Pe data viitoare!

2 thoughts on “Gym Lioristic (6). Total body workout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.