Sanatate 5 D (VIII). Detoxifierea tubului digestiv

IMG_20151111_210409
Mere, pere in panere. Nov. 2015

 Fiinta umana este un tub digestiv: tot ceea ce facem, este procesat precum alimentele: “mestecam” informatiile, “absorbim” ce este de absorbit (lectiile utile pentru noi) si “eliminam” ceea ce nu ne trebuie (obiecte, relatii, informatii) sau le pastram si le “depozitam”. Detoxifierea tubului digestiv este un proces complex si profund, intrucat blocajele care apar la diferite nivele ale segmentelor tubului digestiv, semnifica blocajele in procesul maturizarii noastre emotionale. Spre exemplu, comportamentul infantil, de copil rasfatat, caruia i se cuvine orice si care asteapta totul de la parintii lui, duce la aparitia atat a tulburarilor de alimentatie, cat si a celor de digestie, absorbtie si eliminare. Acest “copil rasfatat” poate ramane blocat in aceleasi asteptari si la 50 de ani, pretinzand altora rezolvarea problemelor sale. Si asa descoperim cheia vindecarii spirituale a tubului digestiv  si cheia”detoxifierii” energetice la nivel alimentar: IERTAREA. Iertarea de sine, (pentru greseli facute cu stiinta sau fara), iertarea celorlalti. Apoi, se va cere iertare propriului corp, pentru toate abuzurile la care a fost supus ani de zile. Si, in acelasi timp, se va exprima recunostinta catre acelasi corp, care ne-a sustinut si a rezistat acestor abuzuri.

Alimentatia naturala si incarcata de viata reprezinta modalitatea cea mai eficienta  de detoxifiere a tubului digestiv. Astfel, fructele si legumele crude reprezinta principalele “instrumente” de rezolvare a problemei constipatiei, iar plantele medicinale sunt utile pentru detoxifierea colonului. Se incepe mereu cu colonul, pentru ca este bine sa eliminam depozitele de toxine stagnante, inainte de a lua alte masuri de echilibrare.

IMG_20151115_195456
Fructe si legume, la “detoxifere” de chimicale, in apa cu bicarbonat de sodiu

Formula ideala pentru detoxifierea colonului si a tractului digestiv are o interventie laxativa blanda, care reconstituie si revigoreaza tractul gastro-intestinal: scoarta de crusin american, scoarta de ulm cu coaja neteda, scoarta de stejar alb, frunze de patlagina mare, radacina de lemn dulce, radacina de dracila, radacina de gentiana sau de ghimbir, extractul din muguri de smochin, din mladite de mersior de munte, din mladite de afine sau din muguri de nuc ori de stejar.

Produsele de tip probiotic se vor folosi in mod limitat, doar in perioada in care persoana continua sa consume lactate. Cand nu se consuma lactate, folosirea probioticelor este inutila si chiar daunatoare, deoarece se intervine in economia organismului cu bacili care apartin altei specii decat cea umana, Lactobacilus bifidus fiind un bacil apartinand vacilor.

In perioada detoxifierii intestinale, se urmaresc eliminarile la nivelul tubului digestiv a minim 2 scaune pe zi, dimineata si seara. Se pot sustine masurile de detoxifiere prin intermediul clismelor cu ceai de musetel sau cu alte plante medicinale, dar NU cu clismele cu cafea, pentru ca solicita excesiv glandele suprarenale si ficatul, ducand la slabirea lor, in timp. Cu toate acestea, clismele cu cafea sunt recomandate persoanelor aflate in mare suferinta si pe o perioada limitata de timp, fiind utile pentru o curatire rapida si pentru atenuarea simptomatologiei.

Nu exista om “modern”, care traieste in conditii “civilizate”, care sa nu aiba dereglari majore ale digestiei si un anume grad de toxicitate a colonului. Dar, detoxifierea digestiva se face intotdeauna GRADAT, CU BLANDETE, CU RABDARE, IN TIMP. Reclamele cu remedii care fac minuni in cateva zile sau saptamani sunt false si nerealiste. Detoxifierea digestiva este un proces care poate dura ani de zile, cu dieta “acordata” ritmului anotimpurilor (vara, nevoile organismului sunt diferite de ceea ce are acesta nevoie iarna) si ritmului persoanei respective. Toate regimurile de detoxifiere vor suferi modificari si variatii la fiecare persoana, in functie de starea acesteia si urmarindu-se obtinerea unui regim de viata echilibrat, satisfacator si ADAPTAT la ceea ce are nevoie persoana intr-un anumit moment al vietii. Nevoile, senzatiile si poftele trebuie analizate, luandu-se masuri necesare pentru echilibarea lor. Starea generala, in timpul detoxifierii, variaza de la o stare de bine, energie, echilibru, in multe zile, la stari de rau, cu pofte intense de dulce, de sarat, de carne, de grasimi sau lactate, functie de starea diferitelor sisteme din organism.

…Te astept data viitoare, sa “ascultam” ce ne povesteste doamna dr. Soescu despre SISTEMUL EDOCRIN si sustinerea acestuia. Sanatate 5D iti doresc! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.