Learning to fly

Mi se intampla. Poate nu prea des, dar mi se intampla sa fiu fericita din…aproape nimic. Ieri, in drum spre munca, afara ningea, apoi ploua si iar ningea, de parca natura nu se hotara daca sa reverse pe pamant stropi de ploaie, ori fulgi de nea, si atunci sufla din toti rarunchii cu vant peste noi. Cand am trecut pe langa Manastirea Ghighiu, aceasta parea desprinsa dintr-un documentar de pe Discovery, zgribulita si aproape invizibila in vajaiala de la marginea drumului. Dar griul de afara si supararea naturii s-au risipit cu totul cand la radio, Dobrovolschi a pus piesa lui Tom Petty, Learning to fly. Nu doar ca este o piesa care mie-mi place mult, dar mi s-a parut ca mi-era cu totul dedicata:-)

Well, I started out, down a dirty road

Started out all alone

And the sun went down as I crossed the hill

And the town lit up, the world got still

I’m learning to fly, but I ain’t got wings

Coming down is the hardest thing

Well the good ol’ days may not return

And the rocks might melt and the sea may burn.

Ca intotdeauna, muzica ce-mi place reuseste sa imi zbarleasca pielea, sa-mi linisteasca mintea si sa imi bucure inima. Ca si cum nu ar mai fi nimic altceva. Ca si cum, eu as fi muzica. In momente de-astea, ma simt pe de-a-ntregul eu, de parca esenta mea umana iese la iveala; artificii interioare ma lumineaza, orice gand inceteaza sa rasune in minte, iar timpul nu mai exista. Ramane doar momentul prezent. Adevarata magie!

Magic Eye. Eva, 2015
Magic Eye. Eva, 2015

Ce simplu e sa fii fericit! Cel putin, uneori…Cand sufletul e usor si in minte e liniste, natura este frumoasa, indiferent cum alege sa se manifeste. Atunci cand, macar pentru putina vreme, mintea tace si atentia e absorbita cu totul de ceva atat de frumos, precum muzica, egoul adoarme si nimic nu te mai separa de tine insuti, de viata si de lume. Abandon total. Pret de o…melodie. Destul totusi cat sa simti, chiar daca doar pentru cateva clipe, ca asta inseamna bucurie pura, izvorata nu din evenimente, nu din a obtine ceva, nu din a avea ceva sau pe cineva, ci din neidentificarea cu forma, cu exteriorul. Fiindca muzica doar se percepe. Fara judecati, fara interpretari. Cel putin asta mi s-a intamplat mie, vineri, cand tot ce am facut a fost sa simt muzica. And so, for a short while, I was learning to fly…

Cu aripi. Olimp, 2012
Cu aripi. Olimp, 2012

2 thoughts on “Learning to fly

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.