Grau indulcit cu mere, stafide si carob

GRAU

Imi doream de multa vreme sa incerc aceasta reteta (nu mai stiu daca am citit-o pe undeva sau pur si simplu mi-era dor de coliva de la sat, pe care o mancam in copilarie), asa ca am achizitionat boabe de grau si am purces la hidratat. Minim 12 ore. Am fiert apoi graul vreo ora si jumatate, timp in care in casa se imprastiase un minunat miros de paine, prajituri, gogosi…ce mai, un miros imbietor si curat. Fetele mele se foiau pe langa cratita, dornice sa guste. 🙂

Dupa ce s-a racit, am adaugat mar facut bucatele, cateva stafide hidratate pret de 3 ore (sa vezi cum s-au umflat in pene si cat de suculente si bune s-au facut!), pudra de roscove (carob) si o lingurita de miere (optional), pentru fete. Ah! Uitasem de nuci…si astea hidratatate in prealabil, ca sa reinvie, apoi bucatite si amestecate in bunaciunea din bol.

Mie mi-a placut mult, mai ales ca stiu cu cata energie si lucruri bune vine la pachet. Graul are multe proteine, vitamine (A, E, D, complexul B), fibre si minerale. Despre beneficiile nucilor si carobului am vorbit cu alta ocazie. Am sa spun insa inca o data totusi cat de gustoase sunt si ce aroma dau.

Daca au trecut destule ore de la masa de pranz, poti consuma la cina acest amestec de cereale si fructe, fara sa risti sa creezi probleme de digestie.

Cea mai incantata a fost Gia, care a mai cerut o portie. Singura care s-a plictisit repede sa mestece, a fost Eva. Dar las’ ca se face ea mare! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.