Budinca cu mei si stafide

IMG_20150425_190415~2

Cum sambata e zi dedicata gospodariei, nu prea e timp de gatit doua mese, asa ca sambata trecuta, pentru cina, am facut repejor aceasta budinca. Doar Eva a cam strambat din nas; in rest, s-a mancat pe nerasuflate. Imi place ca se face repede, este cu mei, despre care am povestit la reteta de chiftelute si da satietate.

Ingrediente:

-300 gr de mei

-3 maine de stafide deshidratate (eu am folosit din cele jumbo, fara zahar: minunate)

-carob

-3 banane bine coapte

-miere sau alt indulcitor

-lapte vegetal, facut dintr-o nuca de cocos si un litru de apa

-5 linguri fulgi nuca de cocos (partea uscata ramasa dupa fabricarea laptelui)

Mod de preparare: am lasat vreo 30 de minute meiul la hidratat. Apoi l-am spalat bine si l-am pus la fiert, la foc mic, in laptele din nuca de cocos, din care am pus de-o parte o canita mica (pentru crema si pentru topping).

IMG_20150425_183444~2

IMG_20150425_183501~2

In mei am adaugat 2 maini generoase de stafide. Dupa vreo 25 de minute, timp in care am avut grija sa amestec din cand in cand meiul, sa nu se prinda de cratita, semintele au absorbit tot laptele si s-au muiat. Am oprit focul si am lasat la racit compozitia; intre timp, am pregatit o crema din 3 banane coapte bine, date la blender cu un pic din laptele ramas, 1 mana de stafide si 4 linguri fulgi de nuca de cocos. Crema am pus-o peste meiul racit, amestecand bine. Pentru deliciul fetelor, am facut si un topping din 3 lingurite de pudra de roscove (carob), o lingura de miere, o lingura fulgi nuca de cocos si vreo 4-5 linguri de lapte de nuca de cocos. Dupa ce am asezat in castronele budinca, am decorat cu topping-ul si cateva bucatele de nuci.

IMG_20150425_190151~2

Pofta mare! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.