Cerul

Zi de marti, putin trecut de ora 18. Se potolise in sfarsit ploia. Incetasera si tunetele si fulgerele. Statuse si ninsoarea. Intru pe Centura de Est a Ploiestiului. Dupa vreo 5 minute, simt in oglinda retrovizoare ca peste mine vine o lumina puternica. Cu gandul ca e vreun 4×4 grabit, arunc o privire si inmarmuresc de-a binelea: asfintitul aprinsese Cerul si Pamantul. Crepusculul tremura parca, imprastiind un colorit orbitor, de la rosu aprins si pana la portocaliu stins. Am tras pe dreapta, am deschis geamul masinii, incercand sa imortalizez cu telefonul macar o farama din explozia cromatica, pe care apusul soarelui o regiza in spatele meu. Cerul era precum o inima inflacarata de o dragoste arzatoare, vesnica. Soseaua uda oglindea aceleasi culori, intr-un mod aproape nepamantean. Ciudat, vreme de secunde bune, nu a trecut nici macar o masina care sa tulbure tabloul. Doar eu si cateva ciori de pe firele de telegraf eram martore la atata frumusete.

IMG_20150303_180812

Am pornit din nou la drum si dupa vreo 10 minute, in fata mea, cerul indragostit s-a preschimbat in vazduh manios si amenintator. Norii intunecati se oglindeau in ochiurile de apa din dreapta mea intr-un mod atat de dramatic, incat am oprit din nou masina. Doar furnalele din zare parca mai sustineau norii, inainte ca acestia se se pravaleasca peste mine si peste drumul singuratic.

IMG_20150303_181943

Intorc capul si privesc spre Manastirea Ghighiu. Tot timpul anului, indiferent de anotimpul pe care il strabat cu masina, locul asta are o incarcatura, o atmosfera speciala. Daca e ceata pe drum, deaspura Manastirii soarele arunca sulite de lumina, spargand negura; daca e furtuna, cerul e altfel deasupra Manastirii, mai luminos. Acum, prin tumultul noros, o lumina ca de rasarit se chinuia sa strapunga cerul, in spatele turlelor triste. In aer mirosea a Paste, a Craciun, a Dragobete…Doamne, frumoase lucruri se intampla in Cer si pe Pamant! Am stat cu gura cascata, zgaindu-ma la show-ul de pe cer, pana ce un camion a trecut pe langa mine in tromba. Uitasem ca am geamul masinii deschis, asa ca stropii reci de apa de pe sosea m-au trezit, obligandu-ma sa o pornesc din nou la drum, spre casa.

IMG_20150303_182047

Cand am repornit masina, George Michael a inceput sa-mi cante cald, Jesus to a child. Perfect timing, I’d say…:-)

…Kindness in your eyes
I guess You heard me cry
You smiled at me
Like Jesus to a child…

2 thoughts on “Cerul

  1. Ce mult ma bucur ca ti-am descoperit blogul! Scrii foarte frumos si este o placere sa citesc articol dupa articol ! Cum ma pot abona prin mail la postari , nu gasesc niciunde sa aplic ! Toate cele bune iti doresc ! Mihaela B.

    Liked by 1 person

    1. Draga Mihaela B, multumesc pentru cuvintele tale si pentru interes!:-) Pentru abonare, cauta “Follow”. In mod normal, ar trebui sa fie in partea de jos, dreapta. Cred ca depinde si de aplicatie. Anunta-ma te rog daca nu gasesti. Cu drag.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.