“Pizza” cu ciuperci si spanac, cu blat de…mamaliga

IMG_20150822_140526

Ca sa vezi ce echipa facem noi acasa, eu am gasit reteta si Catalin a gatit-o. 🙂 Este vorba despre pizza cu blat din…mamaliga. Da, stiu, suntem mari mamaligari, mai ales copiii…dar parca mai bine malai, decat grau.

Ingrediente

-mamaliga

-2 pungi de spanac congelat

-aprox. 10 ciuperci champignon

-2 maini  boabe de porumb (optional, pentru ca ai nostri copii sunt fani)

-2 ardei, taiati fasii

-mozzarella (optional, tot pentru copii)

-usturoi, dupa gust

-mirodenii

Mod de preparare

Asadar, se face mamaliga (multa, ca pentru o familie numeroasa, ca a noastra). Spanacul (noi am folosit congelat) se pune intr-o cratita cu capac, la foc mic, pana ce se inmoaie bine, in apa pe care si-o lasa. Cam dupa vreo 20 de minute, se adauga usturoi zdrobit si un pic de ulei (optional) si se amesteca bine. Ciupercile se calesc si ele putin.

IMG_1368IMG_1369Mamaliga galbioara se intinde repejor in tava de la cuptor, acoperita cu hartie de copt. De-asupra, asezam cu drag spanacul, apoi ciupercile, peste care punem boabele de porumb si mirodeniile.

IMG_1370
IMG_1372IMG_1374IMG_1375

Nu uitam de ardei. La final, dam pe razatoare nitica mozzarella, pentru bucuria copiilor, pe jumatate din pizza…ca sunt unii dintre noi, care nu papa asa ceva. 🙂 Bagam tava la cuptor, pana prind culoare ardeii si se topeste mozzarella.

IMG_1377Scoatem din cuptor tava si lasam sa se racoreasca si sa se mai intareasca mamaliga. Da’ sa stii ca noi nu am prea avut rabdare. 🙂 Am portionat draguta de pizza si am dezlipit hartia de copt, de pe fiecare felie. Si daca intorci portia de pizza cu mamaliga in sus, ca sa poti dezlipi hartia, compozitia ramane la locul ei. 🙂
IMG_1384

Pofta buna si un week-end minunat iti doresc! 🙂
IMG_20150822_140602IMG_20150822_140619

9 thoughts on ““Pizza” cu ciuperci si spanac, cu blat de…mamaliga

  1. Arată f.bine și cred ca-i și gustoasă.E de incercat.Spanacul cât l-ai fiert?(2′ de cand l-ai pus în apă clocotită sau cum?).Multumesc!

    Like

  2. Draga Lioara,

    Am facut si eu aseara pizza. Am aduagat citeva rosii cherry si brinza feta in loc de cascaval. Afost foarte apreciata de familia mea, poate si pentru faptul ca si noi suntem niste “mamaligari” si orice cu mamaliga e bun,

    Multumesc si mai asteptam retete minunate si sanatoase,
    Lili

    Like

  3. arata intr-un mare fel! Deseara imi fac 🙂
    Toate ingredientele imi plac! (colocatarii nu) dar neaparat si musai sa fac si o pizza a la mamaliga. Si am si ingredientele in congelator!

    Like

  4. ioi…serios…dc va bateti joc de numele de pizza…e ca si cum ai spune ca o motocicleta Harley Davidson este bicicleta…sau scooter….hai maaaa…:((((((

    Like

    1. Kiki, a prima data cand se plange cineva ca “ne batem joc de numele de …pizza” (daca ar fi asta posibil). 🙂 Dar, ce sa zic? E un punct de vedere. Cat despre analogia ta cu Harley Davidson, era mai de impact daca spuneai: “E ca si cum ai spune ca o bicicleta sau un scooter e motocicleta Harley Davidson”. Hai, La multi ani si sa auzim de bine!

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.